Lugejad: maanteeäärsed kauplejad on liiga ahned

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaup maantee ääres.
Kaup maantee ääres. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aina enam aiapidajaid ja talumehi müüb oma toodangut otse maantee ääres. Lugejad peavad maanteeäärset kaupa liiga kalliks, kuid samas ka usaldusväärseks.

«Hinnad samad, mis krooni ajal... Kui enne maksis kaup kaks krooni, siis nüüd kaks eurot,» kirjutas lugeja Geronimo. Lugeja Kadi arvas samuti, et aiasaaduste hind on kallis ja seetõttu saab endale midagi väga harva lubada. Samas mainis Kadi, et Eesti kohalik talukaup on üle kõige.

Lugeja U kirjutas, et on paaril korral maantee ääres peatunud, kuid pole veel midagi ostnud, kuna aiapidajate kaup on umbes kaks korda kallim kui samasugune kaup turul. «Enam ei hakka ma vaeva nägema,» tõdes U. Teine lugeja kirjutas, et temalgi pole enam motivatsiooni maantee ääres peatuda. «Kuskil teepervel kuus-seitse eurot hernekilo maksta on minu arvates liig».  

Kuid on ka neid, kes on maantee ääres peatunud ja endale ka midagi soetanud. Jaanipäeva aegu ostis üks lugeja Haapsalu lähedalt kolme euro eest kilo maasikaid. «Pisut kallim kui Tallinna keskturul, aga marjad olid see-eest ilusad,» kiitis ta.

Võru lähedal võeti kilose meepurgi eest viis eurot ning Põltsamaa lähistel sai nelja euro eest kilo ubasid.

Mitmed leidsid, et teeääres müüdav kaup peaks maksma umbes nii palju nagu poes. Tallinn-Tartu maanteel hinnad ka umbes sinnakanti jäid. Näiteks maasikakilo maksis 2,5 eurot ja hernekilo neli eurot.

Lugeja Kui pani aga ette, et bussipeatustes võiksid olla korralikud pisiturud, kus müüjatelt kauplemisloa eest hingehinda ei küsitaks, kus koolipoiss saaks oma mustikatopsi ja memm oma aiasaadusi müüa. «See on ka suhtlemisvõimalus. Just bussipeatustes peaks selline võimalus olema, mitte oma väravas liiklusohtlikku olukorda tekitades. Bussijaamade parklad sobivad väga hästi ka ostuhuvilistele autoomanikele ja oh imet, kui seal veel ka korralikult kohvitada saaks! Selline asi rõõmustaks silma,» kirjutas Kui.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles