Kassiallergia ravimile on taas lähemale jõutud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiisu koos omanikuga.
Kiisu koos omanikuga. Foto: Panther Media / Scanpix

Cambridge´i ülikooli teadlased on taas astunud sammu lähemale, et välja töötada ennetav ravim kassiallergikutele.

Teadlased eesotsas doktor Clare Bryantiga uurisid Cambridge´i ülikoolis kassinahas asuvaid valke, mida tuntakse ka kassikõõmana ja mis on allergia peamised tekitajad, kirjutab BBC.

Uuringus määrati kindlaks, kuidas inimese immuunsüsteem kassiallergeeni avastab ja sümptomeid nagu köha ja aevastamine põhjustab, kirjutab BBC. Seega tuvastati teadustöös, mis täpselt allergilise reaktsiooni valla päästab.

Suurbritannia teadlaste sõnul võiks värsketele teadmistele tuginedes uus välja töötada uue ravimi, mis suudab allergilise reaktsiooni blokeerida ja allergikuid nõnda aidata. Mõistmine, kuidas kassiallergeen inimestel allergiat põhjustab, on nende sõnul selles vallas «suur samm edasi».

«Mõistes käivitusmehhanismi, on olemas hulga teisi olemasolevaid ravimeid, mida on katsetatud teiste haiguste, nagu sepsis, raviks, kuid mida võiks kasutada mitmel moel ka kassiallergia ravimiseks või selle ennetamiseks,» sõnas Bryant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles