Tegevusluba on taotlenud vaid veerand perearstidest

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast võib perearsti vastuvõtt Lääne-Virumaal Rakkes lõppeda, sest sealsed amortiseerunud tööruumid ei vasta enam perearstikabinettidele seatud nõuetele.
Uuest aastast võib perearsti vastuvõtt Lääne-Virumaal Rakkes lõppeda, sest sealsed amortiseerunud tööruumid ei vasta enam perearstikabinettidele seatud nõuetele. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Terviseameti andmetel tegutseb Eestis 470  üldarstiabi osutajat. Neist 65-le on praeguse seisuga välja antud  üldarstiabi tegevusluba ning nendest omakorda üheksale on määratud tähtaeg tuvastatud puuduste kõrvaldamiseks.

Kokku esitatud 114 taotlust.  «Kui lähtuda praegusest statistikast, siis üheksa ruuminõuete osas osalise mittevastavusega luba 65st osutab, et puudustega ruumide osakaal on veidi enam kui 13 protsenti,» sõnas terviseameti avalike suhete juht Iirs Saluri ning lisas, et terviseamet ei nõustu Eesti Perearstide Seltsi väitega nagu ei vastaks nõuetele kolmandiku perearstide tööruumid.

Saluri sõnul on mitmed tegevusluba taotlenud üldarstiabi osutajad terviseametile kirjeldanud meetmeid, mida rakendatakse olemasolevate ruumide kasutuse korral nõuetele vastavuse tagamiseks. Saluri lisas, et kui määratud tähtajaks puudusi ei kõrvaldata, kaotab luba kehtivuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles