Euroopa Liit karmistab lapsehooldus- vahendite ohutusnõudeid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuhulgas vaadatakse üle rõduuksi puudutavad ohutusnõuded
Muuhulgas vaadatakse üle rõduuksi puudutavad ohutusnõuded Foto: currentworldnews.net
Esmaspäeval hääletatakse Euroopa Komisjonis lapsehooldusvahendite uute standardite üle, millega soovitakse ohutusnorme karmistada.
Muudatused puudutavad lastekindlaid vannitooteid ning akende ja rõduuste lukustusseadmeid.

Uute standardite kohaselt peaksid lastekindlad lukustusseadmed akendel ja rõduustel ära hoidma õnnetusi tänu sellele, et lasevad akent või ust avada ainult piiratud ulatuses ning lukustavad seadme lapsekindlalt, nii et alla 4-aastane laps ei saa seda avada.

Esmakordselt Euroopa Liidus läheb hääletamisele ka ettepanek võtta vastu ühtsed standardid imikute vannitoodete jaoks. Neile tahetakse kehtestada stabiilsus- ja vastupidavusnõuded, vähendada nende ümberminekuohtu ning juhtida tarbijate tähelepanu toodete kasutamise käigus tekkivatele ohtudele.  

Euroopa Komisjoni tarbijakaitsevolinik Meglena Kuneva rõhutas, et nii akende ja rõdude lukustusseadmete kui ka vannitoodete kasutusjuhised on väga olulised kaitsmaks lapsi nende kasutamisega kaasnevate ohtude eest.

Ettepanekud on osa ulatuslikumast tegevuskavast, mille eesmärk on ajakohastada kogu Euroopa Liidus mitmete lastehooldustoodete ohutusnõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles