Vaata, mida ostetakse supermarketist varahommikuti ja hilisõhtuti

Hanneli Rudi
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased tõttavad hommikul vara poodi odavat kala ostma.
Eestlased tõttavad hommikul vara poodi odavat kala ostma. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Poekettide kinnitusel on varahommikuti nende kõige müüdavam kaup piim, palju ostetakse ka soodushinnaga müügile paisatud sealiha ja lõhet.

«Rimi ja Säästumarketi kauplustest ostetakse õhtusel ja varahommikusel (vastavalt 8 - 10 ja 22 - 23) ajal enim erinevaid puu-ja köögivilju nagu näiteks arbuus, tomat, banaan, hästi müüvad sel ajal ka piim, suhkur ja munad,» rääkis Rimi pressiesindaja Katrin Bats.  Enimmüüdavate kaupade hulgas on varahommikul  ka sea kaelakarbonaad ja kala. «Need viimased on ilmselt kampaaniatooted, mille järgi tullakse kohe varahommikul,» tõdes Bats ja lisas, et esikahekümnes on teisigi tihedalt kampaaniamüükides olevaid tooteid. «Ilmselt on ikka hea hind põhjuseks, miks inimesed tulevad varahommikul ostma WC-paberit, kohvi, juustu, võid või kana,» arvas pressiesindaja. Hilisõhtusel ajal lähevad hästi kaubaks sigaretid.

Ka Maximas on nii hommikul kella 9-10 kui ka õhtul kella 22-23 ostueelistustes esikohal piim ja piimatooted. «Hommikul järgnevad värske liha, puu- ja juurviljad ning erinevad lihatooted (vorstid jm). Toiduainetest on ostueelistustes viiendal kohal kompvekid,» rääkis Maxima brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe.

Ka õhtuste ostjate puhul on tema sõnul n-ö ostmata jäänud piima kõrval sortiment peaaegu sama, kuigi pisut teises järjekorras - piimale järgnevad puu- ja juurviljad ning lihatooted.

Selverist ostavad väga varajased ning hilisõhtused ostjad ennekõike valmistoitu. Hommikuti ostetakse palju saiakesi ja salateid, õhtuti aga sooja leti tooteid.

Prisma kaubandusdirektor Jorma Rautaneni sõnul ostetakse hommikuti rohkem toidukaupu, mida saab kohe ja väikese vaevaga süüa kas hommiku- või lõunasöögiks. «Hilisõhtused ostukorvid erinevad tipptundide ostukorvidest vaid alkohoolsete jookide puudumise poolest,» tõdes Rautanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles