Enamikul netipoodidel e-poe kvaliteedimärki pole

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates juunist 2013 võttis Eesti e-kaubanduse Liit  kasutusele kvaliteedimärgise Turvaline Ostukoht uue kujunduse.
Alates juunist 2013 võttis Eesti e-kaubanduse Liit kasutusele kvaliteedimärgise Turvaline Ostukoht uue kujunduse. Foto: Eesti E-kaubanduse Liit

Tarbijakaitseameti sõnul tekib tarbijatel enim probleeme e-kaubandusega ning üheks võimalikuks lahenduseks oleks Eesti e-kaubanduse Liidu kvaliteedimärk, mis tagab ostjale kaupleja usaldusväärsuse.

Paarist tuhandest Eestis tegutsevast e-poest omab kvaliteedimärki aga vaid 45 internetipoodi, vahendab ERR uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Kvaliteedimärki annab veebipoodidele Eesti e-kaubanduse Liit, mis teostab poodide üle järelkontrolli; märgistuse saamiseks peab e-pood olema tegutsenud poe ja liidu liikmena vähemalt aasta aega.

 «See aeg on piisav saamaks aru, et see pood tõesti tahab tegutseda ja tegutseb korrektselt, siis saame talle anda turvalise ostukoha märgi,» põhjendas Eesti e-kaubanduse Liidu tegevjuht Merle Kangur.

Juba kolm aastat kvaliteedimärki omanud internetipoe Ehtemaailma omaniku Tiia-Mai Tiikoja sõnul annab kaubandusliidu turvalisuse märk ostjatele turvalisuse tunde ning kvaliteedimärk on nende internetilehele toonud juurde palju külastusi.

 «Turvalise ostukoha» märgiga e-poodides võib ostu sooritada muretult, kuna need poed on vähemalt ühe aasta kuulunud Eesti e-kaubanduse Liitu ja vastavad märgi saamiseks esitatud kriteeriumitele ning nõuetele. Kvaliteedimärgiga tunnustatud e-poodide nimekiri asub siin.

Palju on siiski e-poode, millel kvaliteedimärk puudub. Loe, millega pead e-poest tellimisel arvestama tarbijakaitseameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles