Lugeja küsib: miks on lennujaamal lepingud vaid kallite taksofirmadega?

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod lennujaama ees.
Taksod lennujaama ees. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

«Lennujaama ette saavad sõita vaid Tallink takso, Tulika takso ja Tallinna Taksopargi taksod, mis ei ole pehmelt öeldes kuigi odavad. Kesklinna sõit võib maksta seitse kuni kümme eurot. Samas on Tallinnas palju odavamaid taksofirmasid, miks lennujaam neil ette sõita ei luba?» küsib Tarbija24 lugeja.

Vastab Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe.

Soodsamaid firmasid on küll, kuid rahvusvahelise õhuvärava ees pole minimaalne hind ainus kriteerium.

2003. aastal, kui korraldasime enampakkumise taksopartnerite leidmiseks, seadsime osalemiseks ka omad tingimused. Need puudutasid autode vanust, juhtide keeleoskust, riietust ja palju muud, et parimatel ja reisijale lähimatel peatuskohtadel seisvad taksod oleks siiski viisakad ning kvaliteetsed. Ning et võiksime kindlad olla, et firmadel on 24 tundi ööpäevas tööl piisav hulk juhte, et lennujaama ette ei tekiks suuri auke.

Siis oli aasta 2003. Ka kümme aastat hiljem on Tallinna taksonduses ju olukord selline, et tehes sõidu kümne juhuslikult valitud taksoga, pole seda hirmugi, et kõigil kümnel korral oleks auto puhas ja korralik ning kõigil kümnel korral valdaks juht elementaarselt võõrkeeli, oleks pestud ning viisakas. 

Kvaliteetseid taksofirmasid on siiski Tallinnas teisigi ning see, et meil on loožikohtadel seismiseks lepingud ainult kolme firma taksodega ei tähenda sugugi, et reisija ei saaks õhuvaksalisse saabuda või siit lahkuda enda lemmikfirmaga. Reisiterminali ees on parkla, kus võivad 15 minutit tasuta parkida kõik soovijad, sealhulgas kõik taksod. Kui endale meelepärane takso vastu tellitakse, tuleb vaid arvestada sellega, et terminaliesises parklas on parkimine tasuta 15 minutit, ehk liiga pikalt taksot ette tellida pole mõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles