Vitamiinijoogid, mis aitavad haavu ravida

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonilise haava puhul aitavad spetsiaalsed valgu- ja vitamiinijoogid.
Kroonilise haava puhul aitavad spetsiaalsed valgu- ja vitamiinijoogid. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Pikemaajaliste haavade puhul aitavad paranemisele kaasa spetsiaalsed vitamiini- ja valgujoogid, mida Eesti inimesed vähe tunnevad.

Ülikooli Apteegi proviisor Kärol Teng rääkis, et kui haav on püsinud pikemat aega, võiks lisaks haava eest hoolitsemisele võtta C-vitamiini ja tsinki, mis kiirendavad paranemist. «Kellel on krooniline haav, siis on eraldi ka sellised joogid, mis aitavad haava ravida,» ütles Teng. «Eesti inimene teab neid vähe, aga siin on sees need konkreetsed vitamiinid ja valgud, mis just haavale soodsat mõju avaldavad.»

Teng tuletas aga meelde, et kõige tõhusam lahendus probleemidele on alati nende vältimine. «Kuigi traumahaavasid on raske vältida, aitab naha kreemitamine, sest nahk on elastsem ja haavad ei teki nii kergesti,» lisas ta ning rõhutas, et eriti tasuks seda meeles pidada diabeedihaigetel ja vanematel inimestel. Samuti toonitas Teng, et kindlasti tasub haavaprobleemidega tulla apteeki nõu küsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles