Moodsas kodus lõõgastutakse võrkkiiges või ripptoolis

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Home4You Rocca al Mare kaupluse juhataja Anneli Raun näitas, et kõige vastupidavamad võrkkiiged valmistatakse tehiskangast textiline.
Home4You Rocca al Mare kaupluse juhataja Anneli Raun näitas, et kõige vastupidavamad võrkkiiged valmistatakse tehiskangast textiline. Foto: Toomas Huik

Sisustuspoodide sõnul muutuvad alusega võrkkiiged ning ripptoolid, mis kinnitatakse rõdu või toa lakke, aina populaarsemaks ka Eestis.

Sisustuskaubamaja Home4You Rocca al Mare kaupluse juhataja Anneli Raun rääkis, et kuigi ilmastikukindlad plastikust ripptoolid saabusid Eestis müügile alles paar aastat tagasi, võitsid need üsna ruttu eestlaste südamed. «Ripptoolid võeti väga hästi vastu, kuna need ei nõua nii suurt ruumi kui võrkkiik,» tõdes Raun.

Sama arvas ehitus- ja aiakaupade jaemüüja Bauhofi tootejuht Tiina Toodo, kelle sõnul eelistatakse klassikalise võrkkiige kõrval aina enam ruumisäästlikku ripptooli.

«Inimesed kinnitavad neid nii talade külge kui ka rõdu või toa lakke. Paljud soetavad endale ka metallist jalaga ripptooli, mida saab igale poole liigutada,» loetles Raun erinevaid võimalusi. Tooli lakke paigaldamiseks vajaliku karabiini leiab ehitusmaterjalide poest.

Võrkkiige alused on valmistatud kas puidust või terasest. «Terasest aluse saab väikeste detailideni kokku pakkida ja reguleerida, et klassikalise mõõduga [100 x 200 cm] võrkkiik suuremaga asendada,» rääkis Raun. Tiina Toodo soovitab lastega peredel kasutada just alusega võrkkiike, kuna see on tugevamalt kinnitatud ja seega turvalisem.

«Kellel on aias õunapuud olemas, siis meie võrkkiiged on lihtsalt paigaldatavad ka kahe puu vahele. Minul on Saaremaal kadakate vahele asetatud postid, sest päris kadakate külge kiike ei pane,» muigas Raun.

Võrkkiige materjali valides tuleb silmas pidada, kas soovitakse võimalikult vastupidavat või lapsesõbralikku kiike. Puuvillasest riidest kiik on ihusõbralikum ning ohutum väikelastele, kuid mitte nii vastupidav päikesele ja vihmale. Klassikaline puuvillanöörist kiik on märksa vastupidavam, ent mitte nii turvaline mudilastele, kes võivad jäsemetega võrgu aukudesse takerduda ja kukkuda.

Kõige vastupidavam on tehiskangast textiline-võrkkiik, mis ei karda vihma ega päikest ning säilib pikki aastaid. «Tegemist on punutud plastmassiga, mille vahel kasutatakse nailonniiti. See sobib samuti pisematele pereliikmetele kasutamiseks,» märkis Raun.

Võrkkiikesid hakatakse Rauni sõnul ostma juba varakevadel, kui maa on veel märg ja aiatoole õue veel ei tooda. Bau­hofis olid selle nädala alguses järel vaid võrkkiikede üksikud eksemplarid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles