Lugeja küsib: miks keelas linnavalitsus parkimise Narva mnt 7 äri- ja eluhoone juures?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva mnt 7 äri- ja eluhoone.
Narva mnt 7 äri- ja eluhoone. Foto: Google Street View

Tarbija24 lugeja soovis teada, miks on linnavalitsus keelanud parkimise Narva mnt 7 äri- ja eluhoone juures, kui sinna on spetsiaalselt parkimiskohad loodud.

Vastab Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Narva mnt 7 juures kasutati parkimiskohti terveks päevaks ja sageli ka hilisõhtuni välja. See võttis võimaluse kasutada neid parkimiskohti läheduses asuvate ettevõtete teenindamiseks ning kaubaautod sõitsid kõnniteele, millega ohustasid ja takistasid oluliselt jalakäijaid kõnniteel. Seoses sellega keelati antud kohas parkimine, kuid mitte peatumine.

Uus liikluskorraldus on taganud ettevõtete teeninduse kohasel ja ohutul viisil jalakäijaid takistamata. Peatumine on liiklusseaduse mõttes sõiduki ettekavatsetud seismajätmine sõitjate peale- või mahamineku või veose laadimise ajaks.

Peatumiseks ei loeta ohutulede sisselülitamist! Seega võib antud kohas peatuda tavasõiduk sõitjate peale- või mahaminekuks ning peab koheselt peale seda antud kohalt lahkuma. Ka on lubatud peatuda antud kohas veose laadimise ajaks ning lahkuda tuleb kohe peale veose laadimise lõpetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles