Kas sularahas makstes on alkohol odavam?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regalia kauplus Tartu maanteel.
Regalia kauplus Tartu maanteel. Foto: Erakogu

Regalia alkoholipoodide kõrval on sildid, kus seisab, et maksta saab vaid sularahas ning nii on ostjale soodsam. Tarbija24 uuris alkoholi hindu Regalias, Maxima ja Grossi toidukauplustes ning selgus, et tegelikult oleneb säästmine suuresti poodide käimasolevatest kampaaniatest.

Tavahinnaga toodetest maksis näiteks Somersby õunasiider Regalias 0,97 eurot, Maximas aga 0,89 ja Grossi poes 0,94 eurot.

Klaaspudelis Saku Originaal oli Regalias müügil soodushinnaga 0,77 eurot, Maximas ja Grossi kaupluses samuti soodushindadega vastavalt 0,67 ja 0,65 eurot.

A. Le Coq Premium purgis oli Regalias müügil tavahinnaga 0,92 eurot ning Maximas soodushinnaga 0,78 eurot.

Regalia alkoholipoodide omaniku Samvel Hovhannisjani sõnul  on Regalias müüdav alkohol suurte kauplustekettidega võrreldes keskmiselt seitse protsenti odavam, kuid ta tunnistas, et rolli mängivad ka kampaaniad. «Ei ole ju võrreldav, Maxima on suur kett, turul on nende käes 20-30 protsenti ja hankijad annavad neile suurte soodustustega. Meil on väike firma ja meie soodustus on väike,» ütles Hovhannisjan.

Hovhannisjani sõnul saab sularahas makstes säästa ostult kuni kaks protsenti. «Kellel on kaks, kellel on poolteist. Poolteist protsenti on meil ikka odavam,» sõnas ta.

Hovhannisjan on kindel, et Regalias kaardimakse võimalust ei tule. «Siis me peaksime võtma veel ühe inimese palgale ja maksma rootslastele veel aasta jooksul nagu Selver 35 000 eurot, see on suur summa,» sõnas Hovhannisjan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles