Suitsetamiskeeld andis Saksamaa baaridele ülivalusa hoobi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Panther Media/Scanpix

Väiksemad pubid, baarid ja restoranid kinnitavad, et on kaotanud umbes kolmandiku oma sissetulekust pärast seda, kui Põhja-Rein-Vestfaali liidumaal hakkas kehtima avalikes kohtades suitsetamise keeld.

Kui varem võisid Saksamaal Põhja-Rein-Vestfaali liidumaal inimesed restoranides, pubides ja baarides suitsetada, siis uus keeld sunnib nad välja suitsule minema, kirjutab The Local. Paljude restoranide ja pubide omanikud kurdavad, et pärast keeldu on nende äri tunduvalt kehvemini minema hakanud.

«Baarides käiakse vähem, sest kliendid peavad pidevalt tõusma ja välja jooksma,» rääkis Esseni linnas asuva pubi omanik Christiane Behnke. Inimestele meeldib rahus suitsu nautida, mistõttu jääb baari minemata. Ekspert Rainer Nothoff hindas, et mitmed pubid peavad lähiaastatel oma uksed kinni panema.

Bochumi linna lähedal suletakse pubisid varem, kuna kliente ei ole. «Me sulgeme kaks tundi varem nädalavahetustel,» kinnitas Mandragora baari omanik Dirk Streinbrecher.

Dortmundis on osa toitlustusasutusi juba ka trahvi saanud, kuna külastajatel on suitsetada lubatud. Kokku on olnud 33 intsidenti, kus restorani või baari on süüdistatud seaduse rikkumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles