Lugeja küsib: mida teha, kui auto on müüdud, kuid jah-lepingu tõttu tulevad ikka maksenõuded?

Tarbija24
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Juhtus veebruaris nii, et müüsin auto maha, kuid ununes jah-lepingu poliis lõpetada. Uus auto omanik korraks vastast kõnele, kuid enam ei saa ühendust. Kindlustusest saabuvad siiamaani maksunõuded, ise ei ole nõus neid maksma. Saan aru, et ruttasin ette ja unustasin lepingu lõpetada. Mis oleks soovitatav teha, et see leping lõpetatud saaks? Auto on uue omaniku nimel,» soovib lugeja teada.

Vastab Eesti Liikluskindlustuse Fondi teenindusjuht Lauri Potsepp.

Sõiduki võõrandamisel asub sõiduki omandanud isik liikluskindlustuse kindlustuslepingus automaatselt kindlustusvõtja kohale. Seega ei ole Te alates sõiduki müümisest enam kindlustusvõtja ja teil ei tule tasuda kindlustusmakseid. Samuti ei ole Teil enam õigust seda kindlustuslepingut lõpetada.

Teavitage kindlustusandjat, et olete sõiduki võõrandanud. Kui teavitamisele vaatamata saadab kindlustusandja Teile kindlustusmakse tasumise nõudeid, siis jätke need nõuded tähelepanuta. Teil ei ole kohustus neid tasuda, nende nõuete tasumise kohustus on sõiduki omanikul.

Vaata täpsemat selgitust siit.

Eeltoodule vaatamata tuleb Teil tasuda need nõuded, mis on tekkinud enne sõiduki võõrandamist.

 Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles