Püügikeeluga rääbist nähti jätkuvalt Nõmme turul müügil

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääbised.
Rääbised. Foto: Aldo Luud

Nõmme turu tähelepanelik külastaja avastas müügilt värske rääbise – kala, mille püüdmine on alates augustikuust kõigis Eesti vetes keelatud.

Kliendi sõnul oli värske rääbis täna täiesti olemas –  kala maksis Pärnu Kalamajaka poes Nõmme turul 10,90 eurot kilo kohta. Olemas oli ka suitsurääbist, mille hind oli veelgi krõbedam.

Ametlikel andmetel püüti Peipsist juulikuu jooksul ligikaudu 9,5 tonni rääbist. «Praegu seda enam püüda ei tohi. Juhul, kui turul müüakse rääbist värske kalana, siis peaks sellest teavitama keskkonnainspektsiooni,» ütles keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Berit-Helena Lamp. Ta lisas, et rääbist võis püüda ka Saadjärvest, kuid sealgi on püük lubatud vaid juulis.

Nõmme turu kontakttelefonilt öeldi, et rääbist neil hiljuti enam müügil pole olnud. Nõmme turuhaldur ütles, et värske rääbis oli eelmine laupäev olemas olnud Kalaturul. «Seda tuleb niimoodi, et kell 9 hakkavad nad juba kala lahti pakkima – seal on inimesed, kes tulevad juba kella 9ks ostma,» ütles ta ja nentis, et Peipsi ääres on kala täitsa otsa lõppenud.

Kalaturu kontakttelefonile vastanud mehe sõnul rääbist ikka aeg-ajalt liigub, kuid kunagi ei ole ette teada, kas laupäeval värsket rääbist saab või mitte. «Kogu aeg ei ole, sest rääbise püük on piiratud,» teatas mees, kes enda sõnutsi turu tegevust enam ei koordineeri.

Juunis teatas keskkonnaministeerium, et Peipsil võib juulis taas rääbist püüda. «Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni valitsustevaheline kalapüügikomisjon leppis kokku püügikorralduse Peipsi, Pihkva ja Lämmijärvel 2013. aasta teiseks poolaastaks. Eesti kalurid saavad rääbist püüda 15 tonni,» öeldi pressiteates.

Hea lugeja, kas sina oled viimastel päevadel turul värsket rääbist müügil märganud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles