Klient saab tarbijakaitse abiga sekspoele toote tagastada

Tarbija24
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erootikapood.
Erootikapood. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tarbijakaitseameti juures tegutsev tarbijakaebuste komisjon otsustas rahuldada tarbija kaebuse, milles inimene soovis erootikapoele tagastada sealt ostetud toodet.

1. mai 2013 tellis tarbija internetileheküljelt www.sekspood.ee toote hinnaga 45,69 eurot. 13. mail tegi tellija kauplusele avalduse lepingust taganemiseks, kuna polnud kaupa kätte saanud ja ostjal tekkis kahtlus, et toodet ei tarnitagi.

Kolm päeva hiljem tegi inimene avalduse ka tarbijakaitseametile, kuna polnud jätkuvalt kauplejalt vastust saanud. 22. mai sai ostja siiski tellitud toote kätte, kuid soovis tehingust sellegipoolest taganeda.

Komisjon tutvus menetluse käigus esitatud kirjalike materjalidega. Pooled istungil ei osalenud, vaidlusalust eset komisjonile ei esitanud.

Komisjon leidis, et tarbija kaebus kuulub rahuldamisele. Vastavalt võlaõigusseadusele on tarbijal õigus sidevahendi abil sõlmitud lepingust taganeda 14 päeva jooksul.

«Taganemisõigust ei kohaldata kaupadele, mis oma olemuse tõttu ei ole tagastatavad. Selliseks kaubaks tuleb lugeda intiimtooted. Samas kui toode on puutumatult originaalpakendis, nagu väidab tarbija, siis peab kaupleja võimaldama sidevahendi abil sõlmitud lepingust taganemist,» selgitas komisjon otsuses.

Kauplejal tuleb hüvitada tarbijale viivitamatult toote maksumus 45,69 eurot ja tarbijal tagastada kauplejale toode. Kaupleja peab kirjalikult teatama otsuse täitmisest tarbijakaitseametit.

Kui vaidlevad pooled otsusega ei nõustu või ei täida seda, on neil õigus pöörduda maakohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles