Rimi värskete saiade letis seisavad ka külmutatud tooted

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõõrikud
Sõõrikud Foto: AP / Scanpix

Tarbija24 lugeja Mario imestus oli suur, kui ta nägi Rimi pagariletis pakutavaid tooteid Säästumarketis müügil külmutatuna – jaeketi kinnitusel kasutatakse kondiitritoodete valmistamisel toorikuid.

Mario kirjutas, et jaekett Rimi on inimesi ilmselgelt eksitanud, müües värskete pagaritoodete kõrval sügavkülmast pärit tooteid. Kõnealused tooted on tema sõnul vanillisõõrikud ja muffinid.

«Sõõrikute üle tekkis kahtlus seetõttu, et neil esines regulaarselt kondentsi ja glasuur oli üsna niiske – seda kinnitas fakt, et Säästumarketis ongi antud saiakesed – vanillisõõrikud ja muffinid – sügavkülmutatult ostetavad. Kas Rimi pagariletis leidub veel sügavkülmast pärit tooteid, mida klient võib soetada värskete pähe?» küsis Mario.

Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats sõnas, et kaupluste pagarilettides müüakse kohapeal valmistatud tooteid, aga ka sügavkülmutatud toorikutest kauplustes küpsetatud ning viimistletud küpsetisi. «Sügavkülmutatud tooted pärinevad kohalikelt tootjatelt, nagu näiteks Eesti Pagarilt ja Leiburilt aga ka Lätist ja Saksamaalt,» lausus ta.

Kasutatakse toorikuid

Suuremates Rimi kauplustes müüakse Batsi kinnitusel ka kohapeal algusest lõpuni valmistatud pagaritooteid. «Reeglina on seal pagariletis pakutavatest toodetest pooled kohapeal algusest lõpuni valmivad ning pooled toorikutest valmivad tooted,» selgitas kommunikatsioonijuht.

Bats märkis, et Eesti tuntumatest jaekettidest on Rimi selles osas eesrindlik, sest nende andmetel ei kasuta sarnast praktikat üksi teine suurem jaekett.

«Kliendi väide pagaritoodete värskuse osas on aga pisut eksitav, sest müüa saamegi vaid värsked ning realiseerimisaja sees olevaid pagaritooteid. Kui klient soovib aga kindlasti osta just kohapeal valmistatud pagaritoodet, siis soovitame jälgida hinnasildil märgistust,» teatas Bats.

Toorikutest valmivate toodete juures on silt «pirukas pagaritelt» ning kohapeal algusest lõpuni valmistatud toote juurde paneme sildi «pirukas Rimi pagaritelt».

«Siinkohal kinnitame, et nii muffinid kui ka sõõrikud, mida Rimis müüme, on tõesti valmistatud sügavkülmutatud toorikutest. Need toorikud on valmistatud spetsiaalselt sarnaste pagaritöökodade tarbeks ning ei ole samad, mida müüakse Säästumarketi kauplustes,» tõdes Bats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles