Reisikirjade konkursi võitis Andres Saar

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaan.
Aserbaidžaan. Foto: Andres Saar

Tarbija24.ee toimetuse lemmikuks osutus Andres Saare lugu «Sõbralike inimeste maa Aserbaidžaan». Autor saab auhinnaks kompaktse fotoaparaadi koos fotokoti ja 4 GB mälukaardiga, võitjaga võetakse ühendust.


Andres Saar pööras oma loos suurimat tähelepanu külastatud maa inimestele, kes sageli jäävad kiirustades või pelgalt vaatamisväärsuste või ilusa looduse nägemise soovist ajendatuna tehtud reisidel märkamata.

Ometi on just kohalik rahvas see, kelle nägu on need külad ja linnad, kus oma puhkust veedame. Nende läbi õpib kõige paremini tundma kohalikku kultuuri, mõistma teistsuguseid kombeid; õpib olema tolerantne ja vaatama hoopis teise pilguga oma muresid.

Andres Saare lugu oli äärmiselt soe, südamlik ja meeldejääv ning ladusalt kirjutatud.

Äramärkimist väärivad aga lisaks: Leelo Kõlar looga «Karge varahommik Kenyas», Kaja Sepp looga «Kuus last autos, mehest-naisest rääkimata» ning Tiina Erala looga «Viis kevadist hetke Firenzes». Kõik kolm autorit saavad aastaraamatu «Kes? Mis? Kus? 2009». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles