Jesse: Eestis napib võimalusi alkoholisõltuvuse raviks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Jesse
Maris Jesse Foto: Peeter Langovits

Alkoholisõltuvuse ravi ei ole Eestis piisav ning pole ka terviklikku alkoholipoliitikat, leiab tervise arengu instituudi (TAI) direktor Maris Jesse.

Tänapäevase alkoholismiravi eesmärk ei ole inimest vaid hetkeliselt alkoholimürgituse staadiumist välja tuua, vaid teda nõustamise ja ravimetega pikema perioodi jooksul toetada, ütles Jesse «Aktuaalsele kaamerale», vahendab ERR Uudised.

Alkoholismi ravikulud peab abivajaja üldjuhul ise kinni maksma, kuid kohti, kuhu sõltuvusest lahti saamiseks pöörduda, napib ning seal pakutav ei ole Jesse hinnangul paraku piisav.

«Kui keegi on valmis ise maksma või tema töökoht on valmis maksma, on selgunud, et alkoholisõltuvuse ravi saada on väga keeruline, sest neid ravikeskusi ei ole või on keskuste pakutava ravi maht ebapiisav, nii et me ei saa öelda, et praegu riigieelarvest või ravikindlustuse vahenditest maht kuidagigi piisav oleks,» nentis Jesse.

Sotsiaalminister Taavi Rõivas ütles, et Euroopa sotsiaalfondist on järgmiseks rahastusperioodiks TAI-le alkoholismi ravi ja ennetamise meetmete välja töötamiseks ette nähtud 10-12 miljonit eurot ning sotsiaalministeeriumil on selles vallas ees ka tihedam koostöö töötukassaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles