Moodsad päikeseprillid peegeldavad valgust

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgustpeegeldava kattega päikeseprillid.
Valgustpeegeldava kattega päikeseprillid. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Päikeseprillide maailmas levivad uue moeröögatusena valgustpeegeldava värvilise pinnakattega klaasid, kõige ostetumad raamid on Aviatori ehk nn piloodi stiilis.

Eagle Visioni vanemoptometristi Gerli Tedre sõnul on päikeseprille praegu müügil väga erinevaid, hitt-toode kogu maailmas on Aviatori stiilis päikeseprillid – seesuguste raamide kuju meenutab kõige enam ehk Elvis Presleyt. Samas stiilis prillid on müüduimad ka Pro Optikas ja Norman Optikas.

Viru Instrumentarium Optika optometrist-juhataja Merle Väljari sõnul on nende poes meeste mudelitest ostetuim klassikaline Ray-Bani piloodi ehk Aviatori tüüpi mudel, naiste omadest aga suuremad Jackie Kennedy stiilis päikeseprillid. Teine populaarne ja ostetud mudel on Eagle Visionis Ray-Bani Wayfarer, mida võib müügil näha valgustpeegeldava värvilise pinnakattega.

Kuhugi pole lettidelt kadunud ka eriti suurte raamidega päikeseprillid. Moodsa uuendusena soovitakse vanadesse Aviatori ja Wayfareri stiilis raamidesse panna aga värvilisi ja valgustpeegeldava pinnaga prilliläätsi. Populaarsed on ka värvilised ja päris valged raamid.

Pro Optika optometrist Katriine Lauri hinnangul on kliendid üha rohkem hakanud mõtlema silmade kaitse peale. «Pidevalt küsitakse kinnitust, kas need klaasid ikka kaitsevad silmi 100 protsenti ning kas nende päikeseprillide klaaside kvaliteet on hea. Kaks aastat tagasi selle kohta nii palju ei päritud.»

Tedre rõhutas, et UV-kiirguse kaitse on eriti oluline laste puhul. «Ilma UV kaitseta prill rikub kasvavas eas laste arenevaid silmi. Tumeda klaasi taga läheb pupill suureks ja laseb oluliselt rohkem kiirgust silma, põletades silmapõhja,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles