Reisija: bussijuht jättis meid katkisesse bussi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eelmisel laupäeval bussiga Tallinnast Ida-Virumaale sõita soovinud reisija kinnitusel jättis rikki läinud bussi juht reisijad ootama ja sõitis ise asendusbussiga minema.

«10. augustil kell 9.35 sõitis MK Autobussi buss Tallinnast Narva. Alguses oli kõik korras, kui välja arvata see, et juht lülitas sisse soojenduse, kusjuures väljas oli sel päeval väga palav,» rääkis portaalile Postimees.ru Jelena, kes soovis sõita Kohtla-Järvele. Enne Kiviõlisse jõudmist tegi buss veidrat häält ja jäi seisma. Veerand tundi püüdis bussijuht sõidukit ise töö korda saata. Buss sõitis 200 m ja jäi uuesti seisma.

Reisijaid täis bussis muutusid inimesed rahutuks. «Minu kõrval istusid vend-õde, u 7- ja 5-aastased, nemad hakkasid kartma. Tüdruk nuttis ja hüüdis ema järgi. Kes sai, kutsus sugulased järgi,» meenutas naine. 10-15 minuti pärast jõudis kohale teine buss, kuid neiu sõnul sõitis bussijuht  sellega minema, käskides reisijatel oodata. Siis neiu kannatus katkes ja ta palus sugulasel järgi tulla. Kui ta  hakkas ära sõitma, naases ka bussijuht. «Tahaksin teada, mis selle bussiga tegelikult juhtus. Ühed ütlevad, et kütus sai otsa, teised, et oli probleeme kliima- ja kütteseadmetega. Ka tahaksin teada, kes vastutab rikutud reisi eest ja kas saab piletiraha tagasi?» soovis neiu teada.

Bussifirma MK Autobussi transpordikorraldaja Taavi Tederi sõnul oli bussil väike tehniline rike kütuse edastamisega. Kliimaseade töötas Tederi kinnitusel normaalselt. «Juht teavitas juhtunust ja kohe sõitis Kiviõlisse teine buss. See jõudis kohale 20-30 minuti jooksul ja viis reisijad edasi,» rääkis Teder. Juht sai rikke kõrvaldamisega ise hakkama ning jõudis Jõhvis asendusbussile järgi. Mehe kinnitusel vaatavad bussijuhid igal hommikul sõidukid üle. «Tegu on tehnikaga, millel hoolimata sellest, et selle eest hoolt kantakse, võivad tekkida probleemid,» tõdes mees. Reisijatel, kel on pretensioone, palub ta pöörduda vedaja poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles