EMT: 4G-võrgu ehitus ei muutnud levikvaliteeti 2G- ja 3G-võrgus

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon ja mobiilimast.
Nutitelefon ja mobiilimast. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

EMT teatas, et lükkab umber väited, nagu oleks 4G võrgu ehitus halvendanud levikvaliteeti 2G ja 3G võrgus. Samas tunnistas EMT, et kasutas 4G võrgu rajamisel osaliselt 3G võrguga ühiseid antenne ja kaableid.

Mitmes piirkonnas on mobiililevi sel kevadsuvel elanike sõnul halvenenud. Postimehe allika kinnitusel kasutas aga EMT 4G-võrgu väljaehitamiseks tänavu mais-juunis 2G- ja 3G-leviala katmiseks mõeldud seadmeid. «Kui samu ressursse aina rohkem jagatakse, siis jätkub vähem,» kinnitas Postimehe allikas.

EMT kinnitas, et on kasutanud LTE 800 välja ehitamiseks osaliselt 3G võrguga ühiseid antenne ja kaableid. Seda kasutatakse EMT kinnitusel mitmete süsteemide liitmise juures, mitte ainult LTE puhul ja mitte ainult Eestis. EMT kinnitusel ei põhjusta see mingil moel leviala vähenemist või levikvaliteedi halvenemist 3G võrgus, sest erinevate sageduste kasutamine samas kaablis ja antennis ei vähenda kuidagi nende läbilaskevõimet. 2G (GSM) võrguga puudub EMT väitel ühiskasutus täielikult. Võimendeid (ei antenni- ega saatjate võimendeid) ühiskasutatud ei ole ja see poleks ka tehniliselt võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles