Kristuse fresko vussi keeranud naine avas näituse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeesuse fresko enne ja pärast «restaureerimist»
Jeesuse fresko enne ja pärast «restaureerimist» Foto: SCANPIX

Hispaanlanna Cecilia Gimenez, kes sai kuulsaks nässu läinud katsega restaureerida Kristust kujutavat freskot, avas teisipäeval oma isikliku maalinäituse.

Näitus, kus on ülal veel 24 Gimenezi tööd, on naise kodulinnas Borjas avatud paar nädalat, teatab The Telegraph. Pensionil oleva naise sõnul on näitus tema jaoks omamoodi kergendus, kuna aasta tagasi alanud meediakära fresko üle oli naisele suur šokk. «Ma olen õnnelik, sest inimesed on minu vastu head. Mul on inimesi, kes on mulle väga suureks toeks ja ma olen selle üle väga õnnelik,» sõnas Gimenez.

Näituse organiseeris mittetulundusorganisatsiooni Sancti Spiritus, millele kuulub nässu läinud freskoga kirik, juht Francisco Miguel Arilla. «See oli nii Cecilia kui meie organisatsiooni jaoks raske aasta. Kaks esimest kuud olid päris keerulised, kuid lõpuks paneb aeg kõik asjad paika ning täna on kätte jõudnud rõõmupäev,» sõnas Arilla.

Moonutatud freskot on praeguseks vaatamas käinud üle 40 000 inimese ning selle abil on heategevuse jaoks kogutud enam kui 50 000 euro. Borja linnavalitsus ja Gimenez sõlmivad järgmisel nädalal lepingu, mille kohaselt saab moonutatud Kristuse pildiga kaunistatud suveniiride müügitulust 49 protsenti Gimenez ning ülejäänu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles