Suvikõrvitsaõied pannile!

Tuuli Mathisen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvikõrvitsaõied.
Suvikõrvitsaõied. Foto: Tuuli Mathisen

Hobikokk ja ajakirja Mari köögitoimetaja Tuuli Mathisen annab häid ideid, mida ette võtta suvikõrvitsaga, millest paljudes kodudes üleküllus on.

Kõrvitsaõite söömisega alustasin ühe armsa kokaraamatu soovituse järgi. See itaalia retseptiraamat soovitab ainult mozzarella- ja anšoovisetäidist, ise olen ajapikku hakanud lisama veel ürte ja sidrunikoort.

Täidis:

  • 1 jämedalt riivitud mozzarella-pall (125-grammine)
  • umbes poole sidruni riivitud koor
  • 6 anšoovisefileed tükeldatuna
  • hakitud peterselli ja basiilikut
  • veidi lisasasin ricotta’t täidise sidumiseks

Mozzarella võib asendada ka ricotta’ga – mozzarella-täidis jääb kreemisem ja rikkalikum, ricotta-täidis jälle kergem. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, aga anšoovis ise on üsna soolane.

Edasi tuleb võtta iga lill eraldi kätte ja täidis ettevaatlikult õie südamikku suruda. Minul tuleb see kõige paremini välja lusika ja käte abil. Kui õis kipub kusagilt rebenema, siis silu rebend ilusti täidise ümber. Õite otsad jäta vabaks, et saaksid neid kergelt vindiga keerates täidetud õie sulgeda.

Paneeri õisi lahtiklopitud munas ja siis (soovi korral soola ja pipraga maitsestatud) jahus. Prae kuumas õlis, kuni krõbe küps koorik on igast küljest õie ümber. Tõsta nõrguma köögipaberile, et üleliigne õli paberi sisse imbuks.

Sellise toidu söömine on peale maitsenaudingu ka esteetiline nauding ehk seda toitu on võimalik ka silmadega süüa.

Rohkem Tuuli Mathiseni retsepte leiab siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles