Pealinna doonoritelgid kogusid kahe päeva jooksul 218 veredoosi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse, päästeameti ja kaitseväe koostöös jõuavad suvised doonoritelgid Tallinna Vabaduse Väljakule.
Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse, päästeameti ja kaitseväe koostöös jõuavad suvised doonoritelgid Tallinna Vabaduse Väljakule. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Nädala alguses käis Tallinnas Vabaduse väljakul doonoritelkides kahe päeva jooksul verd annetamas 218 inimest, kellest esmaseid doonoreid oli 90.

«Esmaspäeval külastas Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse, päästeameti ja kaitseväe koostöös pealinna jõudnud doonoritelke 132 inimest, kellelt koguti 111 veredoosi ning teisipäeval oli külastajaid 147, kellest verd annetas 107 inimest. Kokku oli doonoritelkide külastajaid 279,» ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp BNSile.

«Kuna doonoritelgid asuvad linnade keskväljakutel, siis suvised telgid mõjutavad alati väga positiivselt doonorluse arengut laiemas plaanis. Kindlasti avaldab mõju riigikaitse mõõde selles projektis. Pealkiri «Ka doonor on riigikaitsja» viitab otseselt sellele, et inimesed vajavad kaitset iga päev, mitte ainult sõjas ja katastroofides,» rääkis Lomp.

Praegu on verekeskuse sõnul olukord verevarudega väga hea, kuid oodatuimad on siiski A Rh negatiivne ning 0 Rh negatiivne veri.

Doonoritelkide projekt sai teoks tänu koostööle päästeameti, kaitseväe, sotsiaalministeeriumi, kaitseministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti, maa- ja linnavalitsuste, maanteeameti, kaitseväe värbamiskeskuse, kaitseväe ühendatud õppeasutuste, Kaitseliidu ja Eesti Punase Ristiga. Sel aastal toimub doonoritelkide suvine ringreis seitsmendat aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles