Tivolis töötanud noored jäid loodetud palgata

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tivolis töötamine pole sugugi nii lõbus, kui seal lustimine.
Tivolis töötamine pole sugugi nii lõbus, kui seal lustimine. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Mööda Eestit ringleva Rootsi rändlõbustuspargi Bengts Tivoli Rapla töötajad viisid tööinspektsiooni avalduse, kurtes pikkade tööpäevade ja palgapettuste üle, kuid võtsid selle tagasi, kui omanikud lubasid erimeelsused klaarida.

Raplas tivolis tööl olnud  Triin (25) (töötajate nimed siin ja edaspidi muudetud) rääkis Õhtulehele, et tööpäevad olid neljapäev-reede kaheksa tundi ja laupäev-pühapäev 11 tundi. Raplas töötavate noortega sõlmiti tööleping, kuid see oli täpselt ühesugune nii alaealistel kui täiskasvanutel ja ka palka lubati ühevõrra.

Palgapäeval aga ei tahetud lepingus lubatud summat maksta. Triin sai pika asjaajamise peale lõpuks ikka 114 eurot kätte, aga teistele öeldi, et puudujääk on põhjuseks, miks kahele alaealisele ei makstud midagi, 16-aastasel Taavil aga tõmmati puudjäägi tõttu 20 eurot palgast maha.

Euro Candy & Events OÜ juhatuse esindaja ütles Õhtulehele, et Euro Candy & Events OÜ on ürituste kui terviku korraldaja, samal ajal kui projekti partnerid tegelevad projektis konkreetsete atraktsioonide käitlemisega, sealhulgas ka selleks vajalike töötajate leidmise ja palkamisega korralduskohtades. Seetõttu ei saa ettevõte hetkel kommenteerida väljaande väiteid  ja ettevõtteesindaja lubas, et nad teevad omalt poolt kõik, et  tekkinud probleemid saaksid asjaosaliste vahel lahendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles