Tehnikaga kauplev veebipood reklaamis olematut koostööd Swedbankiga

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment veebilehelt olmetehnika.eu.
Fragment veebilehelt olmetehnika.eu. Foto: Postimees.ee

Aadressil olmetehnika.eu asuv veebipood tegutseb ilma kohustusliku majandustegevuse registri registreeringuta, samuti reklaamiti kuni Tarbija24.ee sekkumiseni olematut Ego järelmaksu võimalust koostöös Swedbankiga.


«Me ei ole selle ettevõttega koostööd teinud, ettevõte on omaalgatuslikult meie informatsiooni oma kodulehele üles seadnud. Võtame nendega ühendust ja palume selle eksitava informatsiooni kodulehelt maha võtta,» ütles Swedbanki partnersuhete üksuse juht Tarmo Ulla Tarbija24.ee'le juba möödunud reedel.

Samas vastab SEB järelmaksu puudutav info panga kommunikatsioonijuhi Silver Vohu kinnitusel tõele.

Swedbankiga koostöös pakutavat Ego järelmaksu tutvustav tekst oli täna lõuna paiku endiselt üleval, kuigi pank oli kommunikatsioonijuhi Mart Siilivase kinnitusel veebipoe taga oleva Technology Broker OÜ-ga ühendust võtnud ja palunud eksitava info veebist koheselt maha võtta.

Äriregistri andmetel eksisteerib firma Technology Broker OÜ 2008. aasta novembrist ning selle juhatuse liige on 1985. aastal sündinud Jakob Hoyer. Tarbija24.ee'l ei õnnestunud artikli avaldamise ajaks firma kodulehel märgitud telefoninumbrilt kedagi tabada ning Jakob Hoyeri isiklik mobiilinumber, mis on üleval tutvumisportaalis wazzaa.net, ei olnud enam kasutusel.

E-maili teel saabus siiski kell 16.25 vabandus ning teade, et Swedbanki puudutav info sai kõrvaldatud. 

«Technology Broker OÜ-l olid läbirääkimised Swedbank ASiga, et alustada koostööd pakkumaks meie klientidele Ego järelmaksuga kauba soetamise võimalust. Loobusime aktiivsest taotlemisest, kuna SEB Grupi puhul on sama teenuse edasimüük tunduvalt lihtsam, dubleeriv teenus olulist lisaväärtust ei anna, koostöö alustamise protsess on Swedbankiga keeruline ja klientidel vastav huvi puudus,» seisis firma kommentaaris. Läbirääkimisi kinnitas ka panga kommunikatsioonijuht Mart Siilivask.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul võetakse veebipood menetlusse, kuna firmat ei ole majandustegevuse registris.

Krediidiinfo andmetel on Technology Broker OÜ-l esitamata kaks maksudeklaratsiooni. Seda kommenteeris firma e-mailiga saadetud vastuses järgmiselt: «Samuti vabandame oma raamatupidaja laiskuse pärast. Lubame selle probleemi lähipäevil lahendada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles