Soomlaste automaatmetroo esimene tööpäev kukkus läbi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi metroo.
Helsingi metroo. Foto: Peeter Langovits

Helsingi uute täisautomaatsete metroorongide esimene tööpäev jäi üsna lühikeseks, kuna linna transpordiamet pidi häireteadete tõttu kolm uut rongi juba paar tundi pärast liinile saatmist tagasi kutsuma.

Siemensi toodetud esimesed täisautomaatsed metroorongid läksid liinile kolmapäeva hommikul ning igas rongis oli igaks juhuks kaasas ka juht, teatab YLE Uutiset.

«Hommik algas kenasti, aga siis hakkas juhikabiinis ventilatsioon tööle. Seda prooviti lahendada vagunite ümber järjestamisega, kuid edutult. Kui vaguneid lahti ja taas kokku ühendati, hakkas häirealarm tööle, mis näitas, et midagi on valesti,» sõnas Helsingi linnatranspordi juhataja Matti Lahdenranta.

Igaks juhuks võeti rongid ülejäänud päevaks liinilt maha. Lahdenranta hinnangul on esimesel päeval ilmnenud probleemid tõenäoliselt  arenduse ja automaatsüsteemi paigaldamise pika viivitamise tulemus.

«Need rongid on juba kolm aastat olemas olnud ja kõik probleemid ei ole otseselt seotud automaatsüsteemiga, vaid näiteks praegusel juhul ventilatsiooniga,» sõnas Lahdenranta.

Kõik kolm metroorongi lähevad homme uuele katsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles