PERH hakkab nohuga EMOsse pöördujatele pakkuma 45-eurost vastuvõtuteenust

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond.
PERHi erakorralise meditsiini osakond. Foto: Peeter Langovits

1. septembrist palutakse kõigil Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERHi) erakorralise meditsiini osakonda (EMO) pöördunud kõrva,- nina- ja kurguvaevustega patsientidel, kes erakorralist abi ei vaja, pöörduda kas perearsti või eriarsti vastuvõtule.

Septembrist kehtima hakkav uus kord täpsustab kõrva-, nina- ja kurguhaigustega pöördujate käsitlust EMOs. Triaažiõde hindab patsientide tervislikku seisundit ja probleemi tõsidust lähtuvalt EMOs kehtivatest triaažikategooriatest. «Meile on oluline, et patsient saaks teada, kas tema kõrva-, nina- ja kurguprobleem on erakorraline või mitte,» märkis kõrva-nina-kurguhaiguste ülemarst-osakonna juhataja dr Annika Jussi.

Kui patsiendi kõrva-, nina- või kurgukaebused hinnatakse madalaima ehk «sinise»-triaažikategooriale vastavaks, teavitab triaažiõde patisenti tema tervislikust seisundist ning selgitab võimalusi probleemiga abi saamiseks väljaspool erakorralise meditsiini osakonda.

«Sinise»- triaažikategooria alla liigitatakse enamasti need patsiendid, kellel on nohu ja/või köha; sügelustunne kurgus ja/või kuulmekäigus; kõrvavaik ja/või kõrvade lukustunne või teised kõrva-nina-kurguhaigusega seotud kaebused, mis on kestnud rohkem kui kaks nädalat ning pole vajanud ega vaja erakorralist abi.

«Me selgitame patsiendile, et selliste probleemidega on võimalik pöörduda kas perearsti poole või registreeruda kõrva-, nina- ja kurguarsti plaanilisele ambulatoorsele või tasulisele vastuvõtule kas regionaalhaiglas või mõnes teises raviasutuses,» rääkis Jussi. Sellistele patsientidele maksab haigla EMOs tasutud visiiditasu tagasi.

Kui patsient soovib registreeruda tasulisele vastuvõtule regionaalhaiglas, siis broneeritakse patsiendile esimene tasuline vastuvõtu aeg, mis toimub haigla polikliinikus, mitte EMOs. Tasulise vastuvõtu hind on 45 eurot.

Selline kord ei laiene perearsti saatekirjaga EMOsse suunatud patsientidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles