Mobiilifirmad peibutavad kooli eel mudilasi

, summer reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps telefoniga rääkimas.
Laps telefoniga rääkimas. Foto: SCANPIX

Mobiilioperaatorid pakuvad kooli alguse puhul mitmeid soodustusi nii teenustele kui telefonidele, et püüda noorimaid kliente.

Elisa algatas kooli alguse puhul kampaania «Uue klassi nutikaim». Kampaanias osalevad kõik Elisa uued ja olemasolevad kliendid, kes soetavad  Elisast  kampaaniaperioodil Samsung Galaxy Trend nutitelefoni vabalt valitud erakliendi hinnaskeemiga. Paketis on piiramatu internet, telefoni sissemakse puudub, kuumakse on kahe aasta jooksul 5.40 eurot ja teenuse kuutasu 4.50, seega tuleb kuutasu kokku 9.90 eurot.

Tele2 pakub soodushinnaga HTC, Nokia, Samsungi ja LG telefone, mille hinnavahemik jääb muidu 100 ja 400 euro vahele, kuid kampaania korras saab neid tasuta ning telefonide kuumaksed jäävad nelja ja viieteistkümne euro vahele, makseperioodiks on kaks aastat.

Hinnad kehtivad Nuti 4,99 või Nuti 7,99 paketiga liitumisel. Kahe paketi peamiseks erinevuseks on see, et pea poole odavamas paketis on lubatud 100 tasuta SMSi, kallimas aga 1000 tasuta kõneminutit Tele2, EMT, Elioni ja Elisa võrkudesse. Mõlemas nutipaketis on ka internet.

Kooli alguseks on ajastatud ka Smart kõnekaardi pakkumine, mille raames saab 2,5-eurose kuumaksu eest telefoni, 3000 kõneminutit ja -sõnumit ning interneti. Kampaania ainsaks tingimuseks on õigeaegselt tasutud arve.

2,5-eurose kuumaksuga pakett sisaldab tasuta pilt- ja tavasõnumid igasse võrku, 3000 minutiti helistamist Tele2 numbritele, kolm gigabaiti internetti ning Nokia 206 telefoni. 4,5 ja 6-eurosed paketid sisaldavad samu teenuseid ning Huawei, Samsungi või Sony nutitelefone.

EMT pakub MinuEMT paketti valides ühe kuutasu eest piiramatult tasuta kõnesid pereliikmetega, ilma sissemaksuta telefoni, kuus tundi tasuta kõnesid parima sõbraga ning kuuele sõbrale piiramatult kõnesid 1,60 euro eest kuus.

Tasuta sõbraliiniks saab valida ühe EMT numbri ning klient peab teenuse ise e-teeninduses tellima. Fikseeritud hinnaga sõbrakõnede tarvis saab valida kolm EMT ja kolm Elioni numbrit. Tasuta kuulub paketi juurde ka lapse positsioneerimise teenus.

Ilma telefonita paketi valides oleneb kuutasu tarbitud teenuste mahust, koos telefoniga paketi kuutasu kujuneb samuti valitud teenuste tasudest ja kehtivatest soodustustest ning lisandub valitud telefoni hind. Kui lapsevanem on Topeltpluss klient, lisanduvad vastavalt valikule veel mõned soodustused.

Ühe hinnaga on nii tava- kui videokõned, kõned Eestist Soome, Rootsi, Norrasse, Taani, Lätti, Leetu ning SMSid ja MMSid. E-teeninduses liitumine on tasuta, EMT esinduses on liitumistasu neli eurot.

Paketivahetus tuleks õigesti ajastada

Tele2 nutipakettide kuutasu arvestamine toimub arveldusperioodi põhiselt ega ole sõltuvuses jooksval arvelduskuul kliendiks oldud päevade arvuga. Ehk liitumiskuul, lepingu lõpetamiskuul ning pakkumise vahetamise kuul kehtib kliendi jaoks kuutasu maksmise kohustus terve kuu eest.

Seetõttu soovitab Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt ajastada paketivahetus kuu esimesele päevale. «Samas on ka võimalik, et kliendil on hoopis eelnevalt pakett, millel on arvestus proportsionaalne. Sel juhul maksab ta ühe paketi eest vastavalt kliendiks oldud päevadele ja siis kampaanias oleva paketi eest terve kuutasu,» lisas Saarvelt.

MinuEMT-l on nii liitumis- kui lõpetamiskuul paketi ja telefoni kuutasu proportsionaalne päevade arvuga.

Elisas arvestatakse kliendil paktitasu kuupõhiselt. Kui klient liitub uue paketiga, hakkab pakett kehtima tagasiulatuvalt kuu algusest, kuid makstakse vaid uue paketi tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles