Lugeja küsib: kas minu anonüümsus on tagatud, kui teatan politseile joobes juhist?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

«Mure selline, et helistasin politseisse, et teatada ebakorralikust sõidukist ja joobes juhist. Kui dispetšer küsis, kas soovin anonüümseks jääda, vastasin jaatavalt. Saan ma nüüd täiesti kindel olla, et keegi ei saa teada, et mina politsei kutsusin (väikese küla rõõmud)? Mainin ka selle ära, et politsei ei ilmunud kohale,» küsib lugeja.

Vastab juhtivkorrakaitseametnik Andero Sepp.

Kohe kindlasti ei helista politsei oletatavale joobes juhile ja ei teata, et kodanik X teatas temast. Samuti ei kuulutata seda küla peal. Reeglina ei anna selliste teadete puhul ka juhtimiskeskus (mis ei asu kindlasti seal väikeses külas) patrullile edasi teataja nime ning tavakodanikul ei ole võimalik seda nime juhtimiskeskusest teada saada. Seega jah, keegi ei saa teada, et just Teie politsei kutsusite.

Politsei võis tegelikult kohale ilmuda, eravärvides sõidukiga ja mõnda aega ka näiteks juba maja ette pargitud oletatavat joobes juhti oodata. Praktika näitab, et selliste teadete puhul on märkamatus parim taktika. Kui sõita väikesesse külla sisse politseivärvides autoga ja varitseda võimaliku joobes juhti siis võib kindel olla, et üsna pea on kogu küla teadlik, et patrull kuskil ootab.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles