Lugeja küsib: mida teha trepikojas ööbiva purjus naabriga, keda korterisse ei lasta?

Tarbija24
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihtipeale on oma roll ka alkoholil.
Tihtipeale on oma roll ka alkoholil. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

«Meie trepikojas elab perekond, kus peremees on korralik inimene, aga naisterahvas on nn asotsiaal, kes ei ela siin igapäevaselt, vaid enamus ajast ööbib tänaval. Vähemalt paar korda nädalas ilmub ta aga trepikoja ukse taha haisvana ja juua täis. Võtmeid tal ei ole ja mees teda tavaliselt sisse ei lase. Siis ta haiseb, jaurab ja magab trepikojas,» kurdab lugeja. 

«Kogu trepikoda on sellist lehka täis, et korteri ust ei saa avadagi ilma, et kogu see lehk tuppa ei tuleks. Lapsed ei julge samuti liikuda, kui keegi magab keset treppi. Ülemistele korrustele pääsemine eeldab üle tema astumist. Mida saab sellise naabriga teha? Mees on ju korralik, maksab arveid jne aga naine lihtsalt ära pööranud. Kas ühistu peab ja saab midagi ette võtta? Siiani laiutatakse ainult käsi,» kurdab lugeja.

Vastab jurist  Andry Krass Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Kui Teie viidatud naisterahva näol on tegu korteriomaniku perekonna liikmega, siis peab kirjeldatud olukorras probleemile lahenduse leidma konkreetne korteriomanik ise. Vastav kohustus on sätestatud korteriomandiseaduse paragrahv 11 lõikes 2. Juhul, kui korteriomanik oma kohustust ei täida/ei saa kohustuse täitmisega hakkama, siis on teistel korteriomanikel õigus nõuda tema korteri võõrandamist korteriomandiseaduse paragrahv 14 lõige 2 punkt 1 alusel.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles