Lõuna-eestlast nörritasid suletud Eesti Posti kontorid

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti kontor Lõuna-Eestis.
Eesti Posti kontor Lõuna-Eestis. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tarbija24 lugejat Aivet nörritasid suletud Eesti Posti kontorid Võnnus ja Luunjas, mistõttu tuli sõita Tartusse – postifirma sõnul oleks kirjakandja osutanud talle tasuta kõiki teenuseid.

28. augustil pöördus Lõuna-Eestis elav naine Võnnu postkontorisse, et saata pakki. Kahjuks selgus Aive sõnul uksel oleval teatest, et Võnnu postkontor ei tööta 19. august kuni 2. september. Selgus, et ka Luunja postkontor on samal ajal suletud. Nii tuli paki saatmiseks sõita Tartusse.

«Soovin teada, kas selline töökorraldus, puhkuste ajaks postkontori sulgemine, ongi Eesti Posti poliitika või on see kellegi Eesti Posti töötaja tegemata töö? Kõrvaltvaatajana eeldan, et puhkused ei tule ootamatult ja Eesti Posti suurest kollektiivist on võimalik leida asendustöötajad või leida võimalus kas või paariks päevaks nädalas postkontor avada,» teatas naine nördinult.

Ta lisas: «Või on Eesti Posti plaan ka Võnnu postkontor sulgeda, sest käive ju võrreldes eelmiste aastatega langeb?»

Tuleb tasuta kirjakandja

Eesti Posti avalike suhete juht Inge Suder selgitas, et postifirma pakub tegelikult kõikidele oma klientidele võimalust tellida kirjakandja tasuta koju. Ta märkis, et klienditeeninduskeskuses selle isiku nimel ühtegi pöördumist ei leitud.

Võnnu postkontor on suve jooksul olnud puhkuse tõttu suletud kahel korral kaks nädalat. «Teeme kõik endast oleneva, et leida puhkusel olevale töötajale asendaja, aga alati see ei õnnestu,» ütles avalike suhete juht.

Suder selgitas, et kirjakandja tuleb tasuta kliendi koju ja osutab kõiki postiteenuseid – kirja, postipaki, kullerpaki, rahakaardi vastuvõtmist või kättetoimetamist, perioodikatellimuste vormistamist, maksete tasumist ja markide müüki otse koduõues. Kirjakandjat saab koju tellida Eesti Posti kliendiinfo telefonil 1661. Tellimusi võetakse vastu esmaspäevast reedeni kell 9.00–20.00, laupäeval kell 9.00–15.00 (v.a riiklikel pühadel).

Aive teine küsimus puudutas muudatustest klientide teavitamist. «Kahjuks ei suuda Eesti Post infot edastada ka kohalikule omavalitsusele, valla kodulehte külastan ma igal juhul rohkem kui Eesti Posti kodulehte,» ütles ta.

«Vabandame tekkinud ebamugavuste pärast ja teeme kõik endast oleneva, et oma kliente postkontori lahtiolekuaegadest ja postiteenuste kättesaadavusest veelgi paremini teavitada. Omaltpoolt edastame infot ka vallale, aga me ei saa garanteerida, et vald alati selle info oma kodulehele üles riputab,» lisas Suder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles