Herilaste vastu saab ka õllega

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herilasepesa.
Herilasepesa. Foto: Sille Annuk / Postimees

Mitmed majaomanikud nurisevad räästa alla või aeda pesa ehitanud herilaste üle ning soovivad teada, kuidas võiks nõelavatest putukatest vabaneda.

«Herilastega on lihtne,» sõnas atesteeritud mesinduskonsultant Aivo Sildnik. Mehe sõnul tasub juba kevadel maja räästa alla panna kaldu asendisse pika kaelaga pudel. Sinna tuleks eelnevalt valada pea neljandiku ulatuses näiteks mahla või veidi õlut.

«Varsti läheb vedelik käärima ja herilased, samuti kärbsed, lähevad n-ö toitu hankima. Enamik neist ei tule enam sealt elavana tagasi...» soovitas Sildnik ja märkis seejuures: «Kusjuures õde sööb venna ja vastupidi.»

Sügisel kaovad herilased Sildniku sõnul üsna kiiresti jahedate ilmadega, sest talvitub ainult viljastatud emaherilane. «Nii et varsti on rahu majas, sest loodus reguleerib ise nende arvukust. Ja peamine soovitus on, et ei pea alati kartma ei mesilasi ega herilasi,» rääkis ta.

Hea lugeja, jaga nippe, kuidas sina herilasepesade vastu võitled?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles