Haapsalu ja Ridala tahavad tasuta bussisõitu

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu rootsiturg.
Haapsalu rootsiturg. Foto: haapsalu.ee

Haapsalu linn ja Ridala vald tegid maavalitsusele ettepaneku, et nad on valmis kinni maksma linnaliinibusside piletitulu, mis praegu laekub riigi arvele, ja võimaldavad sel moel kolmel bussiliinil sõita tasuta kõigil inimestel.

Praegu saavad tasuta sõita Ridala koolilapsed ja Haapsalu pensionärid, kelle eest tasuvad piletiraha omavalitsused, kirjutab Läänlane.

Haapsalus on kolm bussiliini, millest kaks liiguvad linna piirest välja Ridala valda. Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul sõidavad linnaliinibussid tühjalt, ent kui bussisõit oleks kolmel liinil kõigile inimestele tasuta, oleks ka rohkem sõitjaid.

Suklese sõnul saab riik reisijate pealt, kes pileti ostavad, tulu umbes 60 000 eurot ning selle piletitulu ongi Ridala ja Haapsalu valmis ise kinni maksma, leides, et summa pole väga suur ja tasuta sõidust pakutavad hüved kaaluvad kulu üles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles