Hooldusõe ametit Suurbritannias ihkab ka Eesti firmajuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla õed Natalie Okbani (esiplaanil), Varje Mantsik (keskel) ja Anneli Keerd teevad kõik oma tööd suuresti missioonist. Okbani ja Mantsik on tegutsenud ka võõrsil, kuid ikka tagasi tulnud. Keerd pole mineku peale aga üldse mõelnudki.
Lääne-Tallinna keskhaigla õed Natalie Okbani (esiplaanil), Varje Mantsik (keskel) ja Anneli Keerd teevad kõik oma tööd suuresti missioonist. Okbani ja Mantsik on tegutsenud ka võõrsil, kuid ikka tagasi tulnud. Keerd pole mineku peale aga üldse mõelnudki. Foto: Liis Treimann

Kui praegu võime rääkida juba ligi 70 000 töötust, siis kihk tööotsinguil Euroopa poole vaadata aina kasvab, nii näiteks rippus juunis teiste töökuulutuste seas üleval pakkumine 50 arstile Hispaaniasse ja praegu oodatakse kümneid meditsiiniõdesid-hooldajaid Suurbritanniasse, kirjutab Tuuli Koch ajalehes Postimees.

Kaks aastat tegutsenud ja sotsiaalministeeriumi vastavat litsentsi omav töövahetusbüroo Freshjob on oma tegutsemisajal saatnud välismaale tööle ühe korraliku Eesti küla jagu inimesi.

Praegugi saaksid nende vahendusel Suurbritannias tööd kümme onkoloogia-, kümme operatsiooni- ja kümme meditsiiniõde, firma juht Tõnis Tüvi tõdes, et õed on pakkumiste vastu aktiivselt huvi tundnud ning nad on valmis ka tunduvalt rohkem soovijaid tööle aitama.

Samuti saavad tööd palatiõed, kuid sageli saab tema sõnul takistuseks väga hea inglise keele oskuse puudumine, seda enam on populaarsed need töökohad, kus erialane koolitus viiakse läbi kohapeal, näiteks puuetega laste ja noorte hooldajad.

«Neile kohtadele on meil kandideerinud juristid, firmade tegevjuhid ja ülikoolis ärikorralduse lõpetanud,» rääkis Tüvi.

Kui onkoloogiaõde teeniks saareriigis aastas 360 000 krooni, siis näiteks operatsiooniõe katseaja palgaks kuus on 35 000 krooni, hooldajate palgaks on veidi alla 20 000 krooni.

Tüvi sõnul on aga Eestist lahkujatele garanteeritud tasuta elamine, väljaõpe ja söök-jook.

«Kui säästlikult elada, siis saab raha ka kõrvale panna,» leidis ta ning tunnistas, et praegusel ajal neil kandidaatide puudust tõesti ei ole.

Tüvi nentis, et välismaale minnes oleks õige minna n-ö kindla peale ehk leida töö juba töövahetusbüroo kaudu, et mitte hakata võõras riigis seiklema.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles