Mobiilifirmad tõstsid mõne sendi võrra hindu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängumobiil.
Mängumobiil. Foto: Caro / Scanpix

Möödunud kuu eest laekunud arvetega said suuremate mobiilifirmade kliendid teada ka mõnesendisest hinnatõusust. Hindu kergitasid nii EMT, Elisa kui ka Tele2.

Käibemaksumäär tõusis esimesest juulist 18-lt protsendilt 20-le ja selle muutuse võrra tõusid ka osad hinnad, selgitas EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.

Kuna riik jättis ettevõtetele muudatuse tegemiseks aega kõigest kuus tööpäeva, võis arvele lisatud märge hinnatõusust nii mõnelegi mobiilikasutajale tulla üllatusena.

Siiski pole muutused üüratult suured: EMT Noova paketis kerkis kõnealustustasu 95-lt sendilt 97-le ja SMSi uueks hinnaks on senise 2,50 asemel 2,54.

Samas suurusjärgus muutsid hindu ka teised operaatorid ning osa hindadest jäi muutmata. Näiteks jättis EMT samale tasemele Simpeli kõnede ja stardikomplektide hinnad ning Elisal kerkis täissidepaketis Elisa 200 ainult sõnumi maksumus.

Juuliga aga muutused ei piirdu, vähemalt Elisa klientide jaoks. Augustis võtab firma ette hindade ümardamise.

Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu ütles, et ümardamine tehakse parema selguse huvides ja selle käigus võivad hinnad liikuda nii üles kui alla.

Paketi M-internet 99 kuutasu alaneb siis praeguselt 100,68-lt kroonilt 100-le kroonile, kuid kallima paketi M-internet 199 kuutasu tõuseb 202,37-lt kroonilt 205-le kroonile. Enne esimest juulit olid kuutasud vastavalt pakettide nimedele 99 ja 199 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles