Koondamine paneb haiglaõed raskesse olukorda

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel saab Rakvere sotsiaalabikeskuses tervisealast nõu küsida ning tervisenäitajaid mõõta.
Reedel saab Rakvere sotsiaalabikeskuses tervisealast nõu küsida ning tervisenäitajaid mõõta. Foto: Caro / Scanpix

Tervishoiutöötajate kutseliidu juhataja sõnul käitus Keila haigla töötajate koondamisel hoolimatult, andmata neile aega uue töö leidmiseks.


Nimelt usub liidu juhataja Inna Rahendi, et haigla planeeris õdede ja hooldustöötajate koondamist juba enne seda, kui nad kollektiivpuhkusele läksid, ning peab päeva pealt koondamist tänamatuks käitumiseks. «Inimesi ei ole ette hoiatatud ja see on lihtsalt hoolimatu suhtumine,» märkis ta.

Tööandja võiks Rahendi sõnul suhtuda oma töötajatesse austusega - puhkuse ajal oleks nad saanud alustada uue töökoha otsinguid. Nüüd on neid aga tabanud šokk, sest koondamine tuli täiesti ootamatult.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill seglitas, et kollektiivpuhkuste ajal olid vastavad osakonnad tervenisti suletud ning inimeste puhkuste lõppedes selgus, et teatud arvu voodikohti ei avata.

Eile ütles Lill meditsiiniuudiste portaalile mu.ee, et kõigile koondatud töötajatele makstakse lühema etteteatamisaja eest hüvitist ning vastavalt seadusele ettenähtud koondamishüvitist. Ka Rahendi sõnul on koondamised läbi viidud juriidiliselt korrektselt.

Haigla teistes osakondades pole aga koondatud õdedele Lille sõnul tööd pakkuda, sest tööpuuduse tingimustes täidetakse vakantsid väga kiiresti.

Lille sõnul oli koondamisteadete üleandmise juures haigla jurist, kes vastas töötajate küsimustele, samuti anti töötajatele infolehed, kus oli kirjas, mida edasi teha ja kuhu pöörduda, lisatud olid ka töötukassa kontaktandmed jne.

Ometi kurtis üks koondatu Tarbija24.ee'le, et vaatamata pikale tööstaažile erinevates Põhja-Eesti Regionaalhaigla üksustes on nüüd uut tööd leida väga raske, kui just pole tutvusi. Vabu kohti tema sõnul haiglates siiski leidub. Ka haigla suhtumine koondamisel ei ole tema hinnangul kuigi inimlik ja jättis mulje, et kauaaegsetest headest töötajatest ei hoolita üldse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles