Haigla õed: koondamine toimus ebaviisakalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Peri
Andres Peri Foto: Priit Simson

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) koosseisu kuuluv Keila haigla koondas uue töölepinguseaduse jõustudes 26 töötajat, töö kaotanud õdede sõnul toimus koondamine ebaviisakalt, kirjutavad Ksenia Repson ja Kristi Leppik ajalehes Postimees.

Kuigi juriidiliselt oli koondamine korrektne, jäi töö kaotanud inimestele haigla tegutsemisest suhu paha maik. Koondamine puudutas pea kõigi Keila haigla osakondade tööd, välja arvatud hooldusraviosakonda, kokku koondati üks tegevusterapeut, 10 õde ja 15 hooldajat.

Haiglas töötanud õde, kes ei soovinud oma nime avalikustada, oli pahane, et koondamine toimus ühe päeva jooksul. Haigla kollektiiv viibis ühiselt terve juunikuu puhkusel ja koondamiseteate said nad esimesel päeval pärast puhkust.

Keila haiglast koondati ka ülemõde Mare Leppik, kes Postimehe helistades ei suutnud pisaraid tagasi hoida. Ta ütles, et ei ole veel koondamisteatest üle saanud ja ei soovinud töökaotusest pikemalt rääkida.

Eesti tervishoiutöötajate kutseliidu presidendi Inna Rahendi sõnul jätab selline haigla tegutsemisviis mulje, et inimestest ei peeta enam üldse lugu.

Kuna Keila haigla juhataja kohusetäitja Andres Peri ei soovinud Postimehega suhelda, vastas PERHi pressiesindaja Inga Lill, et kõigile koondatud töötajatele makstakse lühema etteteatamisaja eest hüvitist ning vastavalt seadusele ettenähtud koondamishüvitist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles