Õnnestunud lennureisi meelespea

, Tez Tour Eesti juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaama reisiterminali juurdeehitus
Tallinna lennujaama reisiterminali juurdeehitus Foto: Eesti Betooniühing

Reisi õnnestumine sõltub kümnest, isegi sajast detailist ning seetõttu tuleks eelnevalt põhjalikult kõike uurida. Reisikorraldaja Tez Tour Eesti juhataja Marina Laikjõe toob välja mõned levinumad lennureisiga seotud vääarusaamad.


Kui varakult peab tulema lennujaama?

Eestist lennutatakse igal nädalal ainuüksi Türki ligi 1200 inimest, rääkimata teistest sihtkohtadest. Reisijaid on vaatamata masule palju. Paraku kiputakse siiski arvama, et reisikorraldajate nõue olla lennujaamas kaks tundi enne väljalendu on kehtestatud pigem selleks, et korraldajail mugavam oleks või lihtsalt selle pärast, et nii on tavaks.

Tegelikult on enamasti samaaegselt väljumas mitu lendu, aega võtab suure hulga inimeste (juba ainuüksi tšarterlennul ca 140 inimest!) check-in, pagasi äraandmine, edasine turvakontroll jne.

Juba mõnda aega saab aga triipkoodiga passi või ID-kaardiga lennujaamas ise elektrooniliselt check-in´i teha. Aparaat väljastab pardakaardi ning kel pagasit ei ole, võib otse lennule suunduda. Selle võib teha ka eelmisel õhtul, nii ei pea lennujaama tunde varem tulema.

Pagasiga reisijad saavad elektroonilise check-in´i puhul oma pagasi ära anda ka umbes 45 minutit enne väljalendu ja pääseda pikkades järjekordades seismisest. Kindlasti tuleb meeles pidada, et Euroopa Liitu mittekuuluvates riikides, näiteks Türgis, peab ametlikuks reisidokumendiks olema pass, mitte ID-kaart.

Lennukis söömine

Kulude optimeerimine käib kõigis majandusharudes ning lennukis toitlustamise tasuliseks muutmine on juba paari viimase aasta trend. Hea on eelnevalt teada, kuidas on konkreetselt teie reisi puhul, siis saate vastavalt kas oma võileiva ja puuvilja või siis umbes 120-kroonise väljaminekuga arvestada. Näiteks maksab lennukis soe toit pisikese magustoidu ja veini või mahlaga 125 krooni, vein juustuvalikuga aga alla 100 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles