Tervise Arengu Instituut kordab mullust HIV teavituskampaaniat

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TAI

Tänu partnerite kaasabile kordab Tervise Arengu Instituut (TAI) oma eelmise aasta


mais läbi viidud HIV-teemalist teavituskampaaniat «Sinuga seda ei juhtu?», mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust kondoomi kasutamise olulisusest, seda eriti juhusuhetes.


TAI kommunikatsiooniosakonna juhataja Helen Noormetsa sõnul võimaldasid välireklaamifirma JCDecaux ja Statoil neil kampaaniamaterjalide levitamist tasuta.

Eesti- ja venekeelsed plakatid on väljas bussipeatustes ja muudel välimeedia pindadel Tallinnas, Narvas, Jõhvis ja Rakveres. Kampaania materjalid paigaldatakse Statoili teenindusjaamadesse üle Eesti.

Kampaania on suunatud eelkõige noorte seksuaalselt aktiivses eas meeste teavitamisele. Vastavalt uuringutele on meestel võrreldes naistega rohkem juhusuhteid ja seksuaalpartnereid, samas on nende teadmised HIVi levikuteedest madalamad.

Kuigi HIV on Eestis väga levinud, ei kasuta 57 protsenti 19- kuni 29-aastastest juhusuhetes igal korral kondoomi. Sellest vanemate hulgas on kasutajaid veelgi vähem. 46 protsenti samas vanuses meestest ei võta aga suguhaiguse kahtluse korral üldse midagi ette.

Alates 1988. aastast on Eestis HIV diagnoositud 7128 inimesel, sealhulgas aids 272 inimesel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles