Küsitlus: üksainus kirjaviga võib tööle kandideerimise nurjata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised tööturuametis.
Tööpakkumised tööturuametis. Foto: Sille Annuk / Postimees
Kanada tippjuhtide seas läbi viidud küsitlus näitab, et töölesoovija karjäärivõimalused võib nurjata üksainus kirjaviga, kui see sattub CVsse või töökoha taotlemise avaldusse.

Nimelt uskusid mõned küsitletud juhtidest, et lohakalt kirjutav inimene teeks nende firmas ka lohakat tööd, kirjutab Reuters.

Uuringus küsitleti telefoni teel sadat Kanada tippjuhti, kellest viiendik ütles, et juba ühest näpuveast töölesoovija dokumentides piisab selleks, et tema palkamisest loobuda. Kahe vea korral näitaks tööotsijale ust 28 protsenti vastajaist.

Küsitluse viis läbi internetis tööpakkumisi vahendav firma Accountemps.

«CV on tööotsija esimene võimalus personalijuhile muljet avaldada,» sõnas Accountempsi esindaja Kathryn Bolt. «Töökoha taotlemise dokumentides tehtud vead võivad tekitada tööandjas kahtluse, et vigu hakatakse tegema ka töökohal.»

19 protsenti küsitletud juhtidest kinnitas samas, et kaaluks ka sellise inimese kandidatuuri, kes teeb töökoha taotlemise dokumentides neli või enam kirjaviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles