Ravimimüüja Magnum on konkurentsiameti idee suhtes skeptiline

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simuna alevikus murti sisse firma laoruumi ja varastati pikendusjuhe, platvormkäru ja muud vara. Foto on illustratiivne.
Simuna alevikus murti sisse firma laoruumi ja varastati pikendusjuhe, platvormkäru ja muud vara. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann.

Ravimite jae- ja hulgimüügiga tegeleva kontserni AS Magnum tegevjuht Leon Jankelevitsh on väga skeptiline konkurentsiameti idee suhtes, mille kohaselt võiks käsimüügiravimeid müüa väljaspool apteeke.


Leon Jankelevitshi hinnangul selline muudatus suurt hinnalangust kaasa ei tooks, sest juurdehindlused on reguleeritud nii hulgi- kui ka jaemüügi tasemel ning on üsna minimaalsed, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

mu.ee

.

«Ma ei kujuta hästi ette seda, kuidas hakkavad kaupluseketid ostma otse tootjalt Eesti tingimustes - ma ei pea seda väga reaalseks,» ütles Magnumi tegevjuht.

Hulgimüüja ei määra Jankelevitshi sõnul tegelikult seda, mis hinnaga ta sisse ostab ja mis hinnaga välja müüb - jämedam ots olevat ravimikaubandusturul tootjate ja riigi käes.

Ka ei tohiks Jankelevitshi sõnul ravimite tarneahelas teha mingeid järelandmisi - tema sõnul on täiesti põhjendatud nõuded, kuidas hoida ravimeid hulgimüügilaos, transportimisel ja apteegis.

Põhjust muret tunda on ka apteekide edasise käekäigu pärast - selline samm paneks Jankelevitshi sõnul löögi alla apteekide toimetuleku, mille tulemusel võivad rohupoed hakata uksi kinni panema.

Magnumil endal on tütarettevõte Terve Pere Apteek, mis koordineerib 58 apteegi tööd üle kogu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles