Ravimitootjate liit: retseptiravimeid võiks müüa interneti teel

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retseptid.
Retseptid. Foto: Peeter Langovits

Ravimitootjate liidu teatel väärib konkurentsiameti idee lubada käsimüügiravimid tavakaupluste riiulitele toetust, kuid selline samm võib kaasa tuua klassikaliste apteekide kadumise väiksemates linnades ja asulates.



«Käsimüügiravimite vabamüük on patsientide seisukohast positiivne muutus. Siiski tuleb vältida seda, et kogu hea, mida saavutame käsimüügi ravimite kättesaadavuse parendamisega ei asenduks uue probleemiga, kust osta retseptiravimeid?» märkis liidu juhataja Erki Must.

Ravimitootjate Liit soovitab seetõttu käsitleda antud ettepanekut koos võimalustega täiendavate meetmete rakendamiseks retseptiravimite inimesteni jõudmiseks, eeskätt posti- ja internetiapteekide loomise kaudu.

«Usun, et pärast digitaalse retsepti käivitumist ei ole tegemist mingi utoopiaga, tehnilised eeldused selleks on olemas. Välistada tuleb võltsravimite ja ebakorrektsete müüjate tegutsemine, aga võime olla kindlad, et digitaalse retsepti käitlemise õigust ei anta ometi igaühele,» arvas Must.

Ravimitootjate Liit on 1996. aastal asutatud mittetulundusühing, mis esindab Eestis tegutsevaid uurimistööl põhinevaid originaalravimite tootjaid ja geneerilisi ravimeid tootvaid ravimifirmasid. Lisaks on liidu liikmeteks ravimiuuringutega tegelevad ettevõtted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles