Euroopas suureneb tulevikus õdede roll

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Euroopa tervishoidu ootab ees traditsiooniliste rollide muutumine, rääkis Euroopa arstide alalise komitee president Michael Wilks Brüsselis maailma tervisekongressil.



Nimelt muutub tema sõnul üha olulisemaks eeltöö patsientidega - nende jaotus ja järjestamine lähtuvalt vajadustest. Õdede rolli suurenemisel on ka majanduslikud põhjused - Euroopa ei suuda kinni maksta vananeva elanikkonna ravivajadusi, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

Med24.ee

.

Seoses Euroopa parlamendi hiljuti vastu võetud direktiiviga, mis toetab patsientide õigust minna arstiabi saama mõnda teise Euroopa Liidu riiki ja nõuda haigekassalt ravikulude hüvitamist, on peagi muutumas ka Euroopa meditsiinivaldkonna tööturg.

Michael Wilks ütles, et enam ei saa iga liikmesriik eraldi hinnata oma tööjõu vajadust, vaid nüüd peab Euroopa mõtlema ühiselt, millist tööjõudu ta vajab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles