Tervisekaitse on tänavu turult kõrvaldanud mitu ohtlikku toodet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See järelveetav mänguasi võib põhjustada lämbumist ja vigastusi.
See järelveetav mänguasi võib põhjustada lämbumist ja vigastusi. Foto: Tervisekaitseinspektsioon

Tervisekaitseinspektsioon on tänavu turult kõrvaldanud 14 mänguasja, ühe kosmeetikatoote ja ühe kemikaali.

Nelja erineva mänguasja või mängukomplekti turult kõrvaldamise põhjuseks olid toodete testimisel eraldunud väikesed osakesed, mis võivad põhjustada lämbumist või siis ka testimisel ilmnenud ligipääs mänguasja teravatele otstele ja servadele, mis võivad tekitada lapsele vigastusi.

Neli laste mobiiltelefoni ja üks mänguasjakomplekt kõrvaldati turult, kuna nende toodete erinevate meloodiate helirõhutasemed ületasid lubatut.

Viie mänguasja puhul oli probleemiks lubatust kuni 330 korda suurem ftalaatide sisaldus. Ftalaatid on ained, mis võivad pikaajalisel toimimisel tekitada sigivushäireid. Ftalaate kasutatakse peamiselt plastifikaatorina plastiku muutmisel elastseks ja pehmemaks.

Kemikaalidest kõrvaldas inspektsioon turult universaalliimi AB Pulsar Bunitex P-29, mis sisaldas 32 protsenti tolueeni.

Ameerika Ühendriikides valmistatud küünelaki turult kõrvaldamise põhjuseks oli tootes leitud dibutüülftalaat, mille kasutamine kosmeetikatoodetes on keelatud, kuna see võib põhjustada tervisekahjustusi

Nõuetele ei vastanud ka Hiinas valmistatud kõrvarõngad, mis võivad tekitada allergiat, kuna nende kõrva läbivast osast eraldub lubatust tunduvalt enam niklit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles