Euroopa esimese hiigellennuki piletid lähevad oksjonile

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A380.
Airbus A380. Foto: Air France

Air France`ist saab peagi esimene Euroopa lennufirma, kelle masinaparki kuulub hiigellennuk Airbus A380. Pileteid esimesele sõidule jagatakse välja internetioksjoni käigus.

A380 stardib Air France`i lipu all esimesele reisile 20. novembril ja viib sõitjad New Yorki. Ajaloolise reisi piletid lähevad oksjonile oktoobris ja enampakkumine on avatud kõikide riikide kodanikele, vahendas Aftenposten.no.

Oksjonist saadud tulu läheb lennufirma enda heategevusorganisatsioonile «Children in Distress».

Esimese kommertslennu teeb prantslaste A380 kolm päeva hiljem ja teekonnaks taas Pariis - New York. Tagasilend väljub sama päeva õhtul ja jõuab Pariisi järgmisel hommikul. Piletite broneerimine nendele lendudele on juba alanud.

Lennukis on kolm klassi: 80 kohta äriklassis, üheksa kohta esimeses klassis ja 449 kohta turistiklassis.

Air France on kokku tellinud 12 Airbus 380 tüüpi lennukit ja lisaks New Yorki lendamisele hakkavad superlennukid teenindama Pariis – Dubai, Pariis - Johannesburg ja Pariis – Tokyo liine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles