Luhtunud tööotsingud sunnivad lätlasi saatkonnalt raha küsima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Aina enam välismaal tööotsinguil hätta jäänud lätlasi pöördub saatkonna poole abi saamiseks, kuna neil pole raha kodumaale sõiduks.

Viimase kuue kuu jooksul on märgatavalt kasvanud nende Läti elanike arv, kes on välismaale läinud tööd otsima, kuid kelle otsingud on olnud edutud, vahendab Leta Läti välisministeeriumi avaldust.

Läti saatkonnad ja esindused on sunnitud üha sagedamini tegelema inimestega, keda on petnud välismaal tööd lubanud agentuurid või kes pole ise võõrsil tööd leidnud. Enamasti pöörduvad inimesed saatkondade poole palvega aidata neil kodumaale tagasi naasta. Kõige enam on Läti tööotsijaid alt vedanud Iirimaa, Suurbritannia, Hispaania, Saksamaa ja Norra tööagentuurid.

Läti välisministeerium tuletas inimestele meelde, et riigieelarves ei ole ette nähtud rahalist abi kodanikele, kes jäävad välismaal tühjade taskutega. Saatkonnad saavad hädasolijaid aidata vaid võttes ühendust nende sõprade ja perekonnaga, et ühiselt otsida lahendusi rahamuredele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles