Rimi: hinnavõrdlused ei näita õiget hinnataset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja.
Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht
Kaupluste nimetamine odavaimaks või kallimaks kümmekonna toote hindade võrdluse alusel ajakirjanduse poolt tuleks lõpetada, kirjutab Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja.

Täna, 14. augustil Õhtulehes ilmunud hinnavõrdluse kohaselt oli kõigi võrreldud toodete kogumaksumus soodsaim Keskturu lähedal asuvas Grossi toidukaupluses, keti Katleri tänava kaupluses tuli aga samade kaupade eest välja käia 141 krooni rohkem.

Nimetada Grossi toidukauplusi siinkohal Eesti odavaimateks oleks ilmselge liialdus.

Sama põhjendamatu on tuua välja Maximat parimate toidukaupade hindade pakkujana, võttes aluseks Õhtulehe ostukorvis vaadeldud 9 toodet, mis on muudest toidukaupadest eraldi osana esitatud just seetõttu, et eri kauplustes puuduvad siinkohal täpselt võrreldavad tooted.

Näiteks on nende toodete seas ära toodud enamikus kauplustes Toolse leiva hind, ent Maksimarketis ja Tartu Eedeni konsumis on viimase puudumisel kasutatud Hää rukkileiva hinda. Lisaks satub selles vähendatud ostukorvis igapäevaste toodete hulka Liviko lauaviin, ent jäetakse välja munad, vorst, piim, suhkur ja teised tooted.

Säästumarket viib hinnavõrdlusi läbi igal nädalal. Eile tehtud hinnauuringus Säästumarketi ja Maxima kauplustes võrdlesime kokku 224 toote hindu.

Arvutatud keskmiste hindade põhjal Maxima XXX kaupluses Pärnus, Maxima XX kauplustes Tartus, Valgas, Võrus ja Narvas ning Maxima X kauplustes Sillamäel ja Viljandis oli hind võrreldud toodetest kallim kui Säästumarketis 147 tootel, sama 14 tootel ja odavam 63 tootel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles