Internetis käimine võib esile kutsuda «hiireviha»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Viletsalt üles ehitatud või liigsest informatsioonist kubisevatel internetilehekülgedel käimine võib esile kutsuda niinimetatud hiireviha.

Suurbritannia Oxfordi ülikooli sotsiaaluuringute keskuse teadlaste sõnul on selle seisundi tunnused vererõhu kõrgenemine, südamelöökide sagenemine, higistamine, arvutihiire vägivaldne kasutamine, karjumine, vandumine ja ka hiire tagumine vastu lauda, kirjutab STT.

Uurijate sõnul tekitavad sellist «hiireviha» eelkõige liiga aeglased leheküljed, raskendatud navigeerimine ja ootamatult lahtirulluvad reklaamid. Ka suletud internetilehekülgede puhul on täheldatud «hiireviha» tekkimist.

Uurimuses jälgiti katsealuste ajutööd, südame löökide sagedust ja lihaspinget interneti kasutamise ajal. Niinimetatud hiireviha ajal hakkas vaimne ja lihaspinge kasvama, aju aga rünnakuks valmistuma.

Uuring põhineb küsimustikul, millele vastas 2500 inimest. Nende hulgast valiti teatud hulk inimesi, kelle tehti erinevatel internetilehekülgedel käimise ajal ka ajuskaneering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles