Viis kala kandideerivad rahvuskala tiitlile

Kaire Uusen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haug kandideerib koos räime, kilu, ahvena ja lestaga rahvuskala tiitlile.
Haug kandideerib koos räime, kilu, ahvena ja lestaga rahvuskala tiitlile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kas rahvuskalaks peaks olema kilu, räim, ahven, haug või lest, saab alates tänasest kuni 11. veebruarini hääletada internetilehel kalateebhead.ee.

Rahvuskala kuulutatakse välja enne vabariigi aastapäeva, teatas kalaliit.



«Oleme meeldivalt üllatunud, et rahvuskala konkurss, mille augustis välja kuulutasime, on pälvinud nii palju tähelepanu,» kommenteeris Eesti Kalaliidu tegevdirektor Valdur Noormägi.



«Konkursi võidukala selgub arvestades nii hääletuse tulemusi kui ka ekspertžürii arvamust.» Pärast interneti hääletuse lõppu kohtub ekspertžürii, kes valib välja Eestile sobiva rahvuskala.



Augustis välja kuulutatud rahvuskala konkursi jooksul on soovijatel olnud võimalus anda hääl oma lemmikule nii kampaania kodulehel kui ka Eesti Kalaliidu osalusega vabaõhuüritustel. Lisaks arvestati finalistide selgitamisel ka suurimate uudisteportaalide kommentaare rahvuskala valimise teemal.



Rahvuskala konkurss on osa Eesti Kalaliidu kommunikatsioonikampaaniast «Kala teeb head!», mille eesmärgiks on tõsta eestlaste teadlikkust kala söömise kasulikkusest ning ärgitada eestlasi kalatooteid rohkem tarbima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles